Skip to content

Armada bestaat uit Armada Young Plants en Armada Breeding.
Beiden zijn gespecialiseerd in veredeling, verkoop en vermeerdering van siergewassen.

ARMADA YOUNG PLANTS

Bij Armada Young Plants staat de verkoop van uitgangsmateriaal centraal, zowel beworteld als onbeworteld. Het ervaren team van teeltspecialisten begeleidt u bij de teelt van onze gewassen. Zij geven u advies bij de rassenkeuze, de planning, de teeltmaatregelen en ook geven zij verkoopondersteuning. Van Chrysant, Aster en Phlox tot de Veronica, Eupatorium en Solidago. Armada Young Plants is uw partner.

Armadayoungplants

Productielocaties stekken

Armada Young Plants heeft productielocaties in Kenia, Sri Lanka en Tanzania. Onder optimale omstandigheden produceren wij hier uw uitgangsmateriaal. Wij stellen hoge eisen aan het gehele productieproces. Bij Armada Young Plants bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit en leverbetrouwbaarheid.

Veredelaars

In De Lier werken onze specialisten dagelijks aan het verbeteren en optimaliseren van de beworteling van diverse gewassen. Door gebruik te maken van de nieuwste technieken binnen de veredeling streven wij naar rassen met unieke eigenschappen in bloem, productiviteit, gezondheid en houdbaarheid. Zo kunt u waarde toevoegen aan uw producten. Maak kennis met het team van Armada Young Plants.

ARMADA BREEDING

Veredeling en selectie is de kerntaak binnen Armada Breeding. Ons team van specialisten is dagelijks bezig met het kruisen en selecteren binnen de diverse gewasgroepen als Chrysant, Aster, Phlox, Solidago, Veronica, Chelone, Lavendel en Hibiscus.

Armadabreeding

Testlocatie De Lier

Alle nieuwe zaailingen worden zorgvuldig getest. Hier gebruiken wij verschillende ruimtes voor binnen onze hoofdlocatie in De Lier. Producten worden op kleine schaal getest, maar worden ook blootgesteld aan omstandigheden in de praktijk. Hierdoor ontstaat er waardevolle teelt- en handelsinformatie dat het beslissen tot introductie van het nieuwste ras mogelijk maakt.

Veredeling groeit

De kennis binnen Armada Breeding blijft groeien. Wij voorzien kwekers van de beste rassen in diverse gewassen door onze actieve veredelingsactiviteiten. Wilt u een veredelingsonderzoek exclusief voor uw bedrijf? Armada helpt hiermee. Van het verzamelen van kruisingsouders en het opstellen en uitvoeren van een kruisingsprogramma tot het opkweken en selecteren van zaailingen.